Tudatos vezetés Pro

Vezetés viselkedés- és idegtudományi alapokon

Tudatos Vezetés PRO programunk a viselkedéstudomány (behavioural science) és az idegtudomány (neuroscience) 21. századi felfedezéseire építve segít a vezetőknek a személyes továbbfejlődésben, munkatársaik megtartásában, az elköteleződés és a teljesítmény fokozásában, valamint az eredményesebb változáskezelésben. Azoknak ajánljuk, akik már részt vettek a Tudatos Vezetés 1 vagy a Tudatos Lean Vezetés programon, így rendelkeznek az emberek vezetésével kapcsolatos alapvető ismeretekkel, és azok többségét már be is építették a mindennapi vezetői működésükbe

A program célja - mérhető eredmények

A résztvevők nagy lépést tesznek előre a vezetői hatékonyság terén: képessé válnak „jó”/eredményes vezetői viselkedésformákat kialakítani és a gyakorlatba ültetni saját maguk és beosztottaik számára, illetve megtanulják, hogyan változtassanak azon viselkedésformáikon, melyek hátráltatják őket a mindennapi vezetői működésük során, alacsony megtérüléssel bírnak, vagy egyáltalán nem vezetnek eredményre a szervezetben. A résztvevők megtanulják hogyan növeljék a csapattagok elköteleződését és elégedettségét a gyakorlatban, ezáltal a szervezetük megtartó képességét az idegtudomány legfontosabb alapvetéseire építve. A résztvevők képessé válnak azonosítani és kezelni azokat az emberi agy működéséből fakadó kognitív hibákat és torzításokat, melyek visszavetik a saját és csapatuk teljesítményét, ezáltal jobb minőségű helyzetértékelést, döntéseket, célkitűzést és delegálást, visszajelzéseket és teljesítményértékelést eredményezve.

A program felépítése

A fejlesztőprogram 3 egynapos tematikus workshopból áll, melyek 1-2 havi rendszerességgel követik egymást. A workshopok során folyamatosan váltakozik a tudományosan megalapozott ismeretszerzés és a gyakorlatvégzés. Fontos elem továbbá, hogy a résztvevők egymást coacholják a tanulási folyamat alatt, illetve páros vagy kiscsoportos gyakorlatokban kapcsolják össze a tanultakat a saját tapasztalataikkal, valamint aktuális munkahelyi problémáikkal, kihívásaikkal.

A workshop napok között rövid, fókuszált páros coaching ülések biztosítják, hogy a résztvevő a számára releváns ismereteket kipróbálja, és a gyakorlatba ültetés során felmerülő esetleges elakadásokat sikerrel küzdje le.

Tematika

I. Viselkedésváltoztatás tudatosan

a vezetői hatékonyságnöveléséhez

Hogyan tanulunk? Miként irányítja az agyunk a viselkedésünket a mindennapokban? Hogyan tudjuk rávenni magunkat az előnyös viselkedésváltoztatásra? Milyen eszközeink vannak arra, hogy másokat is segíthessünk a viselkedésük alakításában?

Utánkövető páros coaching 1:
Saját viselkedésünk változtatása

Utánkövető páros coaching 2:
Mások viselkedésváltoztatásának elősegítése

II. A munkatársi elkötelezettség növelése

az idegtudomány módszereivel

A hosszú távon fenntartható magas teljesítmény és folyamatos fejlődés kritikus hozzávalója a munkatársak elkötelezettsége. Hogyan támogat bennünket ebben az idegtudomány, napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő tudományterülete?

Utánkövető páros coaching 3:
Új szokások bevezetése a jobb vezetővé váláshoz és az elköteleződés növeléséhez

III. A kognitív hibák kiküszöbölése

a vezetői- és csapatteljesítmény növeléséhez

Kétféle gondolkodásunk segít bennünket a mindennapi működésben és munkában: az egyik lassú, de logikus, tudatos és rugalmas, a másik villámgyors, automatikus és intuitív, viszont rugalmatlan és szisztematikusan ugyanazokat a hibákat véti. Ha ezekkel tisztában vagyunk, pontosabb helyzetértékelésre, jobb döntésekre és előnyösebb vezetői gyakorlatokra válhatunk képessé.

Utánkövető páros coaching 4:
Új szokások bevezetése a gondolkodási hibák kiküszöbölésére

Utánkövető páros coaching 5:
Finomhangolás

Akik bizalmat szavaztak nekünk:

Blog

10 dolog, amit megtanultunk a digitális vezetőfejlesztésről hét év alatt

Amikor Dobay Robi kollégám 2014-ben felhívott azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Telekom szívesen venné, ha fejlesztenénk számukra egy szerethető, a napi vezetői munkát támogató mobil applikációt, válaszom nem tűrte a nyomdafestéket. A vezetők fejlesztése nem könnyű vállalkozás, majd pont a telefon fogja helyettünk megoldani – gondoltam.

Bővebben »

Mi teszi a kritikát és a tanácsot hiteltelenné?

Van egy kedvenc régi történetem, jó pár alkalommal hivatkoztam már rá a kollégáimmal folytatott beszélgetésekben, és most már ők is idézgetik, amikor a helyzetet jól leírja. Egy gyerekkori barátomtól származik, aki mellesleg sok éven át dolgozott vezetőként, nem túl szofisztikált munkakörnyezetben. De ez a sztori magánéleti, nem a melóhoz kapcsolódik.

Bővebben »