Tudatos Vezetés Pro

Vezetés viselkedés- és idegtudományi alapokon

Tudatos Vezetés PRO programunk a viselkedéstudomány (behavioural science) és az idegtudomány (neuroscience) 21. századi felfedezéseire építve segít a vezetőknek a személyes továbbfejlődésben, munkatársaik megtartásában, az elköteleződés és a teljesítmény fokozásában, valamint az eredményesebb változáskezelésben. Azoknak ajánljuk, akik már részt vettek a Tudatos Vezetés 1 vagy a Tudatos Lean Vezetés programon, így rendelkeznek az emberek vezetésével kapcsolatos alapvető ismeretekkel, és azok többségét már be is építették a mindennapi vezetői működésükbe

A program célja - mérhető eredmények

A résztvevők nagy lépést tesznek előre a vezetői hatékonyság terén: képessé válnak „jó”/eredményes vezetői viselkedésformákat kialakítani és a gyakorlatba ültetni saját maguk és beosztottaik számára, illetve megtanulják, hogyan változtassanak azon viselkedésformáikon, melyek hátráltatják őket a mindennapi vezetői működésük során, alacsony megtérüléssel bírnak, vagy egyáltalán nem vezetnek eredményre a szervezetben. A résztvevők megtanulják hogyan növeljék a csapattagok elköteleződését és elégedettségét a gyakorlatban, ezáltal a szervezetük megtartó képességét az idegtudomány legfontosabb alapvetéseire építve. A résztvevők képessé válnak azonosítani és kezelni azokat az emberi agy működéséből fakadó kognitív hibákat és torzításokat, melyek visszavetik a saját és csapatuk teljesítményét, ezáltal jobb minőségű helyzetértékelést, döntéseket, célkitűzést és delegálást, visszajelzéseket és teljesítményértékelést eredményezve.

A program felépítése

A fejlesztőprogram 3 egynapos tematikus workshopból áll, melyek 1-2 havi rendszerességgel követik egymást. A workshopok során folyamatosan váltakozik a tudományosan megalapozott ismeretszerzés és a gyakorlatvégzés. Fontos elem továbbá, hogy a résztvevők egymást coacholják a tanulási folyamat alatt, illetve páros vagy kiscsoportos gyakorlatokban kapcsolják össze a tanultakat a saját tapasztalataikkal, valamint aktuális munkahelyi problémáikkal, kihívásaikkal.

A workshop napok között rövid, fókuszált páros coaching ülések biztosítják, hogy a résztvevő a számára releváns ismereteket kipróbálja, és a gyakorlatba ültetés során felmerülő esetleges elakadásokat sikerrel küzdje le.

Tematika

I. Viselkedésváltoztatás tudatosan
a vezetői hatékonyságnöveléséhez

Hogyan tanulunk? Miként irányítja az agyunk a viselkedésünket a mindennapokban? Hogyan tudjuk rávenni magunkat az előnyös viselkedésváltoztatásra? Milyen eszközeink vannak arra, hogy másokat is segíthessünk a viselkedésük alakításában?

Utánkövető páros coaching 1:
Saját viselkedésünk változtatása

Utánkövető páros coaching 2:
Mások viselkedésváltoztatásának elősegítése

II. A munkatársi elkötelezettség növelése
az idegtudomány módszereivel

A hosszú távon fenntartható magas teljesítmény és folyamatos fejlődés kritikus hozzávalója a munkatársak elkötelezettsége. Hogyan támogat bennünket ebben az idegtudomány, napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő tudományterülete?

Utánkövető páros coaching 3:
Új szokások bevezetése a jobb vezetővé váláshoz és az elköteleződés növeléséhez

III. A kognitív hibák kiküszöbölése
a vezetői- és csapatteljesítmény növeléséhez

Kétféle gondolkodásunk segít bennünket a mindennapi működésben és munkában: az egyik lassú, de logikus, tudatos és rugalmas, a másik villámgyors, automatikus és intuitív, viszont rugalmatlan és szisztematikusan ugyanazokat a hibákat véti. Ha ezekkel tisztában vagyunk, pontosabb helyzetértékelésre, jobb döntésekre és előnyösebb vezetői gyakorlatokra válhatunk képessé.

Utánkövető páros coaching 4:
Új szokások bevezetése a gondolkodási hibák kiküszöbölésére

Utánkövető páros coaching 5:
Finomhangolás

Akik bizalmat szavaztak nekünk:

Blog

A siker nyerő hármasához még egy kritikus hozzávaló

Ugyebár nagyon nem mindegy, mennyire hiteles forrásokból merít az ember, midőn gondolkodását formálja és cselekedeteit kiválasztja. Mi a Menedzsmentornál igyekszünk építeni a tudományra, annak minden hibájával és korlátaival együtt, hiszen még mindig azt találjuk a legértelmesebb kiindulópontnak, összehasonlítva a tudatlan magabiztossággal vagy a hasra ütés jellegű spekulálgatással. A mi szakmánkat tekintve leginkább a pszichológia, a vezetés-, a viselkedés- és az idegtudomány az, ami elég hasznos, ha ott áll a háttérben a munkáink során, némi JPE-vel, azaz Józan Paraszti Ésszel fűszerezve.

Bővebben »

Jövőbiztos??? Mikor látjuk már be, hogy fingunk sincs a jövőről?

Elég ironikus, de épp az elmúlt pár évben szaladtam sorra bele azokba a marketingüzenetekbe, ráadásul a saját szakmámban, ahol jövőbiztos cégeket, vezetőket, képességeket vagy szaktudást ígérgetnek. Most tényleg, komolyan mondja vagy hiszi el ezt bárki ezt a dumát, aki egy kicsit is elgondolkodik rajta? Szellemi vezetőm és képzeletbeli mentorom, Besenyő Pista bácsi egész biztosan feltenné a kérdést, hogy “Nooooormális???” (A fotó azon az emlékezetes előadásán készült, ahol végre megtudhattuk tőle, “mi hülyeség és mi nem az”.)

Bővebben »
coach

Jó ötlet-e nyakló nélkül képezni a kócsokat?

Mielőtt még bárki infarktust kapna, szeretném rögtön itt az elején leszögezni, hogy egyfelől nagyon jó ötlet, másfelől kevésbé. Mint ahogy sok minden más is az életben, aminek van némi komplexitása, bizonyos szempontból kifejezetten előnyös, míg eltérő perspektívából tekintve rá már kicsit színesebb a kép. De mielőtt válaszolnék a saját magam által feltett kérdésre, hadd helyezzem a dolgot kontextusba, hogy miért veszem a bátorságot a témába foganatosított beleugatásnak.

Bővebben »