Feliratkozás blogértesítőre

Mándoki Alexandra

Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja a munkát, amit szeretni fog. (Szentgyörgyi Albert)
És ebből sosem elég... (Alexandra)


Ennek szellemében tanultam és tanulok a mai napig: a fizika tagozat a gimnáziumban és utána a biotechnológia tanulmányok a látásmódomat tágították. Amikor először hallottam a marketingről meg üzleti managementről az egyetemen, egy új csoda-világba vetettem bele magam, ami azóta is pozitívan véve fogva tart. 
Az iskolák mutatták meg nekem azt is, mennyire fontos számomra mások segítése, a csapatszellem és a kommunikáció, mint az ezekhez szükséges nélkülözhetetlen tényező.
Nekem azt tanították, hogy a haladás útja se nem gyors, se nem könnyű. (Marie Curie)
De nagyon élvezetes! (Alexandra)

Ez nagyon jól leírja az elmúlt több, mint húsz évemet: voltam márkamenedzsere az egyik legtutibb magyar márkának, majd marketing vezetője egy és utána több országnak. 12 éve nemzetközi vizeken evezek (bécsi majd zürichi lakosként), vezettem sikerre vállalatok közti együttműködést (amiről még a főnököm sem hitte, hogy az üzlet sikerülni fog), és építettem globális új szervezeteket cégegyesülések részeként. 

Aki még sohasem követett el hibát, az még sohasem próbált ki semmi újat.
(Albert Einstein)
És nem is tanult semmit (Alexandra)


Stratégiai, innovációs témákkal és ezek egyéni- és csapat-hátterével kapcsolatban megtanultam, hogy minden helyzetben van megoldás – csak sokszor nem látjuk a fától az erdőt. Ilyenkor jól jön egy létra vagy pár lépés oldalra, hogy a kevésbé megszokott módon gondolkodjunk.
Erre a tapasztalatra építve megtiszteltető és nagyon motiváló, hogy trénerként és coachként csapatok és vállalatok feljődését támogathatom.
  
Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani. (G.B. Shaw)
Játékra fel! (Alexandra)


Igen, újat kipróbálni és átlépni saját határainkat – ezek hajtóerejében hiszek és próbálom továbbadni is.
Ennek szellemében minden évben kitűzök magamnak (legalább) egy nagyobb célt, ami valami új irányt mutat meg – sosem tudom előre, hogy mit hoz majd az életembe.
 
 Összefoglalásként útravalóul:
A boldogság keresésében a részmegoldásoknak nincs helyük.
(Csíkszentmihályi Mihály)