Feliratkozás blogértesítőre

Ha az értékesítésben dolgozol, már biztosan benned is felmerült a kérdés, vajon milyen tényezők befolyásolják azt, hogy kiből lesz kimagasló eredményeket produkáló értékesítő.


Szinte minden évben felbukkan egy újabb kasszasikernek ígérkező könyv, amely a kiváló üzletkötői teljesítmény ígéretével adja el magát akár több ezer embernek is. A piac tele van tanácsadókkal, tréningekkel, akik azt ígérik, hogy most aztán elindul a tuti. Egy ideig talán javult is az értékesítési eredményed, azonban a tartós siker mégis elmaradt. De mégis, miért? Sajnos, ezek a módszerek nem hoznak hosszú távon változást, mert többnyire technikákat tanítnak, amiket más emberek, más időben, más termékekkel, más cégnél sikerrel alkalmaztak. Semmi garancia nincs arra, hogy a te teljesítményeden is javítani fognak!

 


Megtanítjuk neked, hogyan alakítsd át úgy a munkaköröd, hogy kiváló teljesítményt nyújts. A workshop egyik legfőbb célja a tudatosítás. Tudatosítani kell magadban, hogy mik az erősségeid, és emellett segíteni abban, hogyan tudd azokat az üzletkötésben tudatosan felhasználni. Így végre rátalálhatsz az ideális munkakörre az értékesítésen belül, ahol maximális teljesítményt nyújthatsz – és még élvezni is fogod, amit csinálsz.
 

Mi lesz a workshopon?

Az Értékesítés-fejlesztés Workshop célja az erősségek feltérképezése és továbbfejlesztése kifejezetten az értékesítés területére fókuszálva, részletesen átbeszélve az értékesítési ciklus fázisait (pl. felkutatás, minősítés, hideghívás, ajánlatadás, lezárás stb.)

A workshopon megtudhatod, mi az a néhány legfontosabb értékesítéssel kapcsolatos dolog amit soha nem szabad szem elől tévesztened, ráadásul ezeket mind saját képességeidre igazíthatod:

 • mi az a néhány legfontosabb dolog, ami szükséges a jó értékesítéshez,
 • kinek, mikor, mit és mennyiért adj el,
 • ki a tényleges vevő, aki valóban venni tud,
 • mik az erősségeid,
 • hogyan használd ki az erősségeidet az üzletkötés különböző fázisaiban,
 • hogyan kombinálhatod erősségedet egy másik ember erősségeivel a hatékonyabb eredmény elérése érdekében,
 • hogyan fejleszd az erősségeidet az értékesítésben.

 

9 érv a workshopon való részvétel mellett:

 • Értékesítési teljesítményed észrevehetően jobb lesz, ami mellett garantált, hogy se munkatársaid, se főnököd nem fog szó nélkül elmenni,
 • pontosan tudni fogod, hogy melyek azok az üzletkötési lehetőségek, amikkel élned kell,
 • megtanulod, hogy mire és hogyan mondj nemet,
 • könnyebben fog menni majd az elhelyezkedés, és soha többé nem fogsz olyan pozícióban dolgozni, ahol olyan dolgot kell majd csinálnod, amit nem élvezel,
 • rátalálhatsz saját értékesítési módszeredre, amivel garantáltan átlagon felüli eredményeket fogsz produkálni,
 • az esetek nagy részében sikeres üzletkötéseid, tartós ügyfélkapcsolataid alakulnak ki,
 • nemcsak az üzletkötésben, hanem az élet minden területén hasznodra fog válni az a tudás, amit itt kapsz,
 • tudatosan fejlesztheted a jövőben személyiségedet és karrieredet.


 

1. Egy jó üzletkötő bármit el tud adni

A hiedelmekkel ellentétben nem igaz, hogy bárki bármit képes lenne eladni. Egy értékesítő nem tudja az üzletkötés minden területén kiaknázni a képességeit. Felmérések kimutatták, hogy még a legjobb cégek értékesítőgárdájának a 35%-a a teljesítménygörbe alsó felében tartózkodik eredményével. Ezért aztán a vállalatok sokszor vezetnek be különféle ösztönző rendszereket, azonban ezek gyakran csupán az erőforrásaik felesleges pazarlását eredményezik.
 

2. A végzettség fontos

Olyan társadalomban élünk, ahol a végzettség értéknek számít. A legtöbb szakmában szigorú előírásokat hoznak a végzettségre vonatkozóan, és nincs egy olyan felvételi interjú sem, ahol ne kérdeznének rá az jelölt eddigi tanulmányaira. Pedig számtalan vizsgálat bizonyítja, hogy a végzettség nem igazán jó tehetségmérő az üzletkötésben.
 

3. A helyes értékesítési módszer

Nagy hibát követ el az a vezető, aki azt hiszi, hogy egy adott értékesítési módszer erőltetése gyümölcsöző lehet vállalata számára. Sajnos, nem létezik olyan értékesítési technika, amely minden körülmények között és minden üzletkötő esetén ugyanúgy alkalmazható lenne. Ezért nem vezet tartósan eredményre mások utánzása, és ezért nem ér hosszú távon semmit a könyvekből megtanulható, ám nem személyre szabott „helyes” technika.
 

4. A kapcsolatok számítanak

Sokat nyomnak ugyan a latban, mégsem lehet minden iparágban megélni a kapcsolatokból. Hatalmas tévhit, hogy az értékesítésben önmagában elég a kapcsolatrendszer. Az üzletkötés nem csak a kapcsolatépítő képességről szól. Egy sikeres üzletember nem feltétlenül barátkozik az ügyfeleivel, hanem jól bánik velük. Az emberek megnyerése érdekében fel kell fedeznünk, hogy a kapcsolatépítés mely módja illik egyéniségünkhöz.
 

5. A pénz motivál

Nincs olyan jutalom, ami mindenki számára ugyanolyan hasznos és fontos lenne. A pénz mellett az embereket más tényezők is motiválják (pl. verseny, hatalom, problémamegoldás, elismerés, önmegvalósítás). Ennek ellenére a cégek többsége a magas jövedelemszerzési lehetőség mellett nem használ az alkalmazottak motiválására másféle igényeket kielégítő eszközöket. Ezért előfordulhat, egy idő után már csak pénzzel lehet rávenni őket arra, hogy elvégezzék mindennapi teendőiket.


Fontos belátnod, hogy a „nagy átverés” bármelyik eleme megakadályoz abban, hogy a kiváló üzletkötők közé tartozz. Verj ki mindent a fejedből, amit eddig az üzletkötésről gondoltál, és gondold át újra - mert eljött a változás ideje!

Mindenkinek megvan az esélye arra, hogy a személyéhez legjobban passzoló, tartós eredményeket garantáló, saját értékesítési módszerére ráleljen. Csak fel kell ismerned, hogy mi az, amiben igazán tehetséges vagy, és erősséggé kell formálnod azt. Az Értékesítés-fejlesztés Workshop segítségével pofonegyszerűen rálelhetsz a saját tehetségeddel összhangban álló értékesítési módszerre, megalapozva ezzel a további karriereredet és jövődet!

Értékesítők fejlesztése