Feliratkozás blogértesítőre

A legutóbbi workshopon, amikor arról beszéltem, hogy milyen fontos, hogy a munkaidőd nagyobb részében azt csináld, amihez a legjobban értesz, az egyik résztvevő egy érdekes megjegyzést tett: „Nagyszerű dolgokat képviseltek, de szerintem nem valósak, nem lehet ebbe belemerülni! A való világban tenni kell a dolgunkat, ki kell elégítenünk az ügyfeleket, foglalkoznunk kell a kollégáinkkal.”

Úgy gondolom, e mögött az az elmélet állhat, hogy valahol kell lennie egy ideális világnak, egy ideális állásnak, amire mind várunk, valakire, aki majd felajánlja nekünk az ideális állást, amiben a nap minden percét azzal tölthetjük, amit imádunk. Amolyan munkahelyi nirvána.

Sokszor csináld azt, amiben a legjobb vagy

 

2011-02-23

Ki kell ábrándítsalak, nincs ilyen, a kutatások sem ezt mutatják. 
Ha megnézzük az adatokat, úgy tűnik, nem vagyunk túl messze attól a munkától, ami kiaknázza az erősségeinket. Ha megkérdezzük az embereket, hogy milyen gyakran vannak érzelmileg a csúcson a munkájuknak köszönhetően, 60%-uk azt fogja mondani, hogy egyszer egy héten. Ha azt kérdezzük, hogy milyen gyakran merülnek bele annyira a munkájukba, hogy elvesztik az időérzéküket, akkor 70% fogja azt mondani, hogy hetente. Ha megkérdezzük, hogy miért választották a jelenlegi munkahelyüket, a leggyakoribb válasz az lesz, hogy azért, mert ez lehetőséget teremtett arra, hogy gyakrabban csinálják azt, amit a legjobban szeretnek. A dolog lényege az, hogy többségünk, mondjuk úgy 60-70%-unk az erősségeit hetente legalább egyszer használja.
Sajnos azonban nem elég, ha hetente csak egyszer nyersz; hetente eggyel semmi maradandót nem tudsz alkotni. Hetente egyszer nem lehet túl sok pénzt keresni. Szóval, igazából az a kihívás, hogy a „hetente egyszer"-től eljuss az „idő nagyrészében”-ig. A céged azt akarja, hogy az idő nagy részében használd ki erősségeidet. Kreativitásod, újításaid és szívósságod legjavát akarja látni. Tehát egyet akartok és ennek megvalósításához mindketten kelletek. Ne várj a cégedre, szerintem kezd Te!